Ranuan kr. kansanopisto etäopetukseen 30.11.–12.12.2020

Suomen koronavirustilanne on kehittynyt nopeasti huonompaan suuntaan. Pohjois-Pohjanmaa, josta suuri osa opiston opiskelijoista tulee, on siirtynyt taudin leviämisvaiheeseen. Alueella on siirrytty paljolti etäopetukseen. 

Opiston rehtori on käynyt keskustelua terveysviranomaisten ja opiston johdon kanssa. Keskustelujen pohjalta on päätetty, että myös Ranuan kr. kansanopisto siirtyy etäopetukseen. Päätöksellä halutaan estää taudin leviämistä ja turvata niin opiston opiskelijoiden kuin henkilökunnankin terveyttä ja turvallisuutta. 

Toivomme, että lähiopetukseen voidaan palata joululoman jälkeen 4.1.2021. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa ja mieliharmia.

Harri Isopahkala, rehtori

Valon juhla

Tervetuloa juhlimaan valoa! Vuoden pimeimpänä aikana matkaamme runon, musiikin ja näytelmän keinoin ihmisen elämän aamuvaloon, päivän kypsyvään valoon ja illan himmenevään valoon. Yön rajan jälkeen leimahtaa uusi, kaikkia valoja kirkkaampi lupaus ylösnousemuksen aamusta. Koska kuljemme kohti adventtia, kaiken yllä loistaa myös Betlehemin tähden valo.

Tavallisesti Ranuan opistolla on näihin aikoihin vietetty tunnelmallista varttuneen väen joulujuhlaa. Tänä vuonna joulujuhlan korvaa etäyhteydellä välitettävä esityskokonaisuus, joka on suunnattu kaikille ikäryhmille ympäri Suomen. Toivomme, että valo sen kaikissa hyvissä merkityksissään ulottuu niihin huoneisiin, joista tätä seurataan, ja kaikkien seuraajien sydämiin.

Kotiväenpäivä toteutettiin etänä

Kotiväenpäivänä 3.10. kotiväki oli lähellä, vaikka poikkeusajan vuoksi kurkistikin opistoelämään etäyhteyksien välityksellä. Aamulla koteihin striimattiin kuoroesityksiä ja opistolaisten ja henkilökunnan terveisiä. Päivillä huoltajat pääsivät tutustumaan nuorensa oman opintopolun tunnelmiin. Illalla kotiväki osallistui satapäisellä etäjoukolla alustukseen ja keskusteluun opistovuoden teemasta ”Matkakumppareina maailmassa”.

Hyvää, värikästä opistoarkea

Keskiviikkoillan toiminnallisessa tuokiossa keskustelimme luottamuksesta ja rakensimme erilaisista vahvuuksista verkkoja, joiden voimalla voimme kannatella toisiamme.
« 7 annettu 7 »