18.-28.11.2014

Tiistai, 18. marraskuuta

paivakirja_2014_2015
viestilaiset_srklla

Tänään tehtiin viestintälinjan tutustumisretki SRK:lle Ouluun. Paikan päälle hankkiutui jokainen omalla keinollaan suoraan viikonloppulomalta. Meille esiteltiin Päivämies-lehden toimitusta, SRK:n muuta julkaisutoimintaa sekä Kesäseuraradiota. Lopuksi saimme katsoa vanhoja valokuvia kotipaikkakunniltamme ja tutustua toimistorakennukseen.

paivamies

srk_kahviossa

Mielenkiintoisen vierailun jälkeen hilpeä opistolaisjoukkomme käveli Oulun keskustaan Megazone-nimiseen paikkaan, jossa pelasimme erän lasersotapeliä. Ottelu oli huippuhauska, ja lopussa oli kaikkien hiessä kylpevillä kasvoilla tyytyväinen virne. Retken lopuksi söimme mahamme täyteen pitsaa oululaisessa pizzeriassa.

Bussimatka Ranualle oli rattoisa ja sitä vauhdittivat laulut sekä syvälliset keskustelut. Opistolla, jonne muut olivat kotiutuneet jo edellisenä iltana, pääsin taas tervehtimään muita opistoystäviäni. Vaikka päivä Oulussa oman linjan kanssa oli mahtava, kaiken ilman muuta kruunasi pääsy takaisin opistolle.

Keskiviikko, 19. marraskuuta

Tänään oli väriviikon ensimmäinen teemapäivä, jolloin pukeuduttiin lämpimiin väreihin. Oli piristävää nähdä keltaista, oranssia ja punaista monien oppilaiden ja henkilökunnan päällä. Puolenpäivän aikaan kuoro kokoontui harjoituksiin. Mieslaulajissa oli tapahtunut valitettavan huomattava kato loistavan luistelukelin vuoksi.

erityiset_kasitoissa

Iltapäivällä vierailin yläkerrassa tekstiilityöluokassa, jossa erityislinjalaiset työskentelivät esiliinojen parissa. Jokaisella essulla oli omistajansa valitsema persoonallinen väri.

kasitoita

Illalla kokoonnuin joidenkin ystävien kanssa yhteisen tietokonepelin ääreen. Peli oli hauska ja rentouttava, eikä edes häviäjiä kuulemma harmittanut.

Torstai, 20. marraskuuta

Kahvin jälkeiset kaksi oppituntia olivat liikuntaa, jolloin saimme Askon johdolla tutustua mielenkiintoiseen räpylänheittopeliin sekä, totta kai, pelata sählyä. Pelaamasta pääsimme lämpimään saunaan, josta nautin kovasti mutten pitkään, sillä minun oli ehdittävä päättämään koulupäivä viestintätunnilla.

Koulun jälkeistä aikaa käytin pelaillen lentopalloa ja harjoitellen pianoläksyjä. Kahdeksaksi kokoonnuimme puhujavieraan pitämään iltahartauteen, jossa kerrottiin Israelin kansan vaelluksesta pois Egyptistä kohti luvattua maata.

Illalla juttelimme mukavia ja söimme karkkia solukaverieni kanssa. Tällainen rauhaisa illanvietto on minusta mukava tapa rentoutua ennen nukkumaanmenoa.

Perjantai, 21. marraskuuta

Perjantaiaamuni alkoi kahdella kuvaviestinnän tunnilla, jotka olivat minulle päivän ainoat oppitunnit. Niiden välissä oli viestintälinjalaisen Annin pitämä aamuhartaus, jossa hän esitteli itsellensä tärkeitä Siionin lauluja.

Tähän päivään mahtui paljon mukavaa yhdessäoloa, lentopalloa, pingistä ja muuta. Illalla saapuneille viikonloppukurssilaisille järjestetyssä ohjelmaillassa saimme laulaa yhdessä, kuunnella kuoron laulamia joululauluja sekä nauttia pianonsoitosta.

Lauantai, 22. marraskuutakameratytto

Väriviikon viimeisen päivän teemana oli sateenkaari – tosin moni näytti pukeutumisteeman jo unohtaneen.

Vierailin päivän aikana toisten linjojen tunneilla. Tekstiililuokassa pääsin opettelemaan uudelleen neulomisen taidon monien vuosien tauon jälkeen.

Iltapäivällä toteutimme liikuntasalissa muutaman opistolaisen loistoidean ihmisšakista. Pelasimme jaoin tytöt vastaan pojat. Taistelu oli pitkä ja verinen mutta päättyi sopuisasti pattiin.

Seitsemältä opistolla olivat seurat, joihin tuli opistolaisten lisäksi ranualaisia nuoria. Loppuillasta suuri joukko opistolaisia kokoontui ulos nuotiolle. Sen ympärillä leikittiin ja puhuttiin hyvää toisista ihmisistä.

Sunnuntai, 23. marraskuuta

Myöhäistetyn aamupalan takia sunnuntain aamupäivä oli todella rauhallinen. Meillä Miekkalassa oli ollut yövieras, ja hän lähti aamulla omaan soluunsa. Yhdeltä oli seurakuntapäivän alustus rauhanyhdistyksellä. Menimme sinne pikkupakkasessa, ilma oli kirkas, ja käveleminen yhdessä opistoystävien kanssa oli mukavaa. Tuntuu, että usein kiireessäkin taitetut seuramatkat ovat ihana osa opistoelämää. Kun tulimme takaisin opistolle, meitä odotti päivällinen. Karjalanpaisti maistui kävelyn jälkeen todella hyvältä!

Päivällisen jälkeen äänestimme opintomatkakohdetta. Ruotsi taisi saada eniten kannatusta, mutta kohdetta ei ole lyöty vielä lukkoon. Äänestyksen loputtua kävimme ottamassa kuvan julkaisutoimikunnasta joululehteen. Sieltä riensinkin Näppärän ja Miekkalan yhteiseen illanviettoon, joka pidettiin Näppärässä. Ilta tyttöjen seurassa oli todella mukava. Juttelimme opistoelämästä ja kirjoista sekä söimme suussa sulavia herkkuja.

Maanantai, 24. marraskuuta

Maanantaihavukranssi_1na meillä oli kauan odotettu pajapäivä. Aamulla suuntasin musiikkipajaan, joka oli minun ohjelmassani ensimmäisenä. Lauloimme ensin yksiäänisesti tuttuja joululauluja. Sen jälkeen jakauduimme sopraanoihin, alttoihin, tenoreihin ja bassoihin ja lauloimme neliäänisesti. Se oli mukavaa, vaikka alttoja olikin paljon vähemmän kuin normaalisti opiston kuorossa.

Lounaan jälkeen menin näytelmäpajaan. Suunnittelimme näytelmän seitsemän hengen ryhmässä ja ehdimme vähän harjoitellakin sitä. Näytelmän juonen suunnitteleminen oli mukavaa. Kirjoitimme lapulle henkilöitä ja tapahtumapaikkoja, ja sitten vedimme niitä summassa nipusta. Videopajalaiset kävivät kuvaamassa työskentelyämme.

Kun kahvit oli juotu, siirryimme liikuntapajaan, jonka ohjelmassa oli lentopalloa. Meillä oli mukava porukka, ja pelikin alkoi loppua kohti sujua paremmin.

Iltapäivästä aulan pöydälle ilmestyi kynttiläpajassa tehtyjä kynttilöitä. Kuvisluokassa oli kauniita, jouluisia kransseja. Oli myös hauska nähdä ihmisten päähän ilmestyneitä, luovia ja erilaisia tonttulakkiluomuksia, joita oli valmistettu tonttulakkipajassa. Illalla kokoonnuimme vielä auditorioon katsomaan videopajalaisten tekemiä pajapäivävideoita. Oli mukava nauraa yhdessä päivän kommelluksille.

kynttilavalu

Tiistai, 25. marraskuuta

Tiistaina vietimme ”hiukset taakse” -päivää. Oli todella hauskaa ja järkyttävääkin huomata hiustyylin vaikutus. Etenkin pojissa erilainen hiustyyli sai aikaan hullunkurisia ihmeitä.

Päivällä oli toimikuntien kokoukset. Julkaisutoimikunnassa saimme nähdä joululehden alustavaa versiota. Lehdestä tulee varmasti hieno. On mukava seurata joululehden edistymistä, koska jokainen julkaisutoimikuntalainen on tavalla tai toisella antanut kädenjälkensä näkyä lehdessä.

Keskiviikko, 16. marraskuuta

Keskiviikko oli tavallinen ja kiireinen koulupäivä. Viestinnässä teimme ja viimeistelimme kaikenlaisia keskeneräisiä töitä ja pidimme työpaikkaesitelmiä. Päivällisen jälkeisiä kuorotunteja oli varmasti jo odotettu. Kuoroporukkamme vaikutti motivoituneelta ja laulaminen tuntui mukavalta. Harjoittelimme joulukuun juhliin tulevia lauluja. Oli nautinto kuulla, kuinka hieno ääni kuorostamme lähti harjoittelun päätteeksi.

Illalla saimme nähdä salissa yhden pajapäivänä tehdyn näytelmän. Oli hauska nähdä toisen ryhmän tuotos valmiina.

Keskiviikkona pelasin paljon lentopalloa. Välillä pelit olivat todella hyvät ja innostavat. Kun illalla menin nukkumaan, pallo pomppi vielä silmieni edessä. Lentopallon yliannostus?

Torstai, 17. marraskuuta

Torstaiaamuna sain taas tuta sen, kuinka vaikeaa on herätä pimeänä talviaamuna. Sain pinnistää kaiken tahdonvoimani, että sain avattua väsyneet silmäni ja noustua lämpimästä sängystä. Onneksi opiston aulaan on ilmestynyt kirkasvalolamppu.

kiitospaiva_7

Illalla oli kansainvälisyystoimikunnan järjestämä Thanksgiving-juhla. Saimme nauttia Matin ja Martan laulusta, kuulla Jackin lausuvan amerikkalaisia kiitospäivärunoja sekä nähdä näytelmän kiitospäivän synnystä.

kiitospaiva_1

 

kiitospaiva_5

kiitospaiva_4

kiitospaiva_6

Thanksgiving-juhlan päätteeksi söimme amerikkalaista omenapiirakkaa vaniljajäätelön kera. Ja ennen iltakymmentä ehdimme vielä kokoontua Lucia-esityksen harjoituksiin! Siitä ja kaikista muista joulunajan touhuista kertoo Opistopäiväkirja kahden viikon kuluttua.

Comments are closed.