4.-8.5.2015

paivakirja_2014_2015

Maanantai, 4. toukokuuta

Tulimme opistolle poikkeuksellisesti jo sunnuntai-iltana, joten tänään oli koulua normaalisti. Olin toimikuntatunnilla viimeistelemässä Valovuotta muutaman muun julkaisutoimikuntalaisen kanssa. Urakka oli rankka, mutta saimme kuitenkin lehden valmiiksi. Tuntuu helpottavalta, ettei tarvitse enää stressata siitä.

kevastpiha

Ranualaisilla oli sählyvuoro ja he tarvitsivat maalivahtia, joten menin pelaamaan heidän kanssaan. Illalla ranualaiset ja opistolaiset pelasivat myös lentopalloa yhdessä. Aulassa jotkut tunnelmoivat laulaen ja kitaraa soitellen.

kitaransoittaja

kitaristi

Tiistai, 5. toukokuuta

Opistolta oli porukkaa pois, koska monella on nyt pääsykokeita. Itsekin lähden tänään, koska minulla on huomenna ja perjantaina pääsykokeet, joten näen opistoystäviäni seuraavan kerran vasta opintomatkalla. Ennen opistolta lähtöäni minun pitää vielä tehdä viestinnän koe.

**

Edellinen päiväkirjan pitäjä lähti, ja uusi jatkaa!

lentista_6

Tänä iltana oli jälleen jo tutuksi tullutta ohjelmaa, eli pelattiin lentopalloa. Meillä oli haasteottelu, jossa opistolaisista koottu joukkue pelasi ranualaisia nuoria vastaan. Ottelu oli tiukka, ja voitosta pelattiin aivan loppuun asti. Ranualaiset olivat lopulta parempia, mutta ainakin me kannustimme omiamme, joten kannustuksesta häviö ei johtunut!

lentista_2

lentista_5

Keskiviikko, 6. toukokuuta

Keskiviikon tunnit alkoivat viestinnällä, ja jokainen teki keskeneräisiä projektejaan. Minä viimeistelin portfoliotani. Olemme tehneet atk-tunneilla kevätlukukauden aikana portfoliota, jossa kerromme muun muassa harrastuksistamme, perheestämme ja opistosta. On ollut mukava koostaa omaa elämäänsä sellaiseen muotoon.

Kuorossa harjoittelimme lauluja kevätjuhlaa varten. Tuntuu hassulta, että kokoonnuimme tunnille toiseksi viimeisen kerran! Olen tykännyt valtavasti olla kuorossa ja laulaa yhdessä muiden kanssa.

Vaikka kevät on jo pitkällä muualla Suomessa, Ranualla se on tehnyt tuloaan vasta viime viikkojen aikana. Lumi sulaa nyt nopeasti, ja jäät ovat alkaneet lähteä järven rannoilta. Tästä innostuneena muutamat ovat käyneet jo heittämässä talviturkkinsa pois vielä hyisessä Ranuanjärvessä.

kevatuinti_5

kevatuinti_4

kevatuinti

Illalla muutamia opistolaisia kokoontui kodalle nuotion ääreen. Juttelimme ja lauloimme.

Torstai, 7. toukokuuta

Psykologian tunnilla saimme tänään kokeen takaisin ja kävimme sitä läpi. Sitten minulla oli pitkä vapaa, ja käytin sen muun muassa tekemällä hieman keskeneräisiä puutöitä. Olen huomannut, että kevään tultua tunnelma luokissa on muuttunut kiireisemmäksi, kun muutkin oppilaat viimeistelevät töitään.

Päivän viestinnöillä katsoimme valmistuneita portfolioita sekä kuulimme amerikkalaisten suomenkielisiä esitelmiä perheestään. Opimme vielä viimeisillä tunneilla tuntemaan toisiamme paremmin.

Päivän aikana järjestettiin muutamia tempauksia. Monet pukeutuivat asuun, joka kertoi  jostain ammatista, kulttuurista tai elämäntavasta. Nähtiin kiinteistönvälittäjiä, kirurgeja, pelle, saamelaisia, merirosvoja ja niin edelleen.

Muutamat oppilaat panivat toimeen myös tempauksen, jossa jokaiselle oppilaalle annettiin lappu, jossa oli jonkun toisen nimi, ja tätä piti ilahduttaa jotenkin. Se saattoi olla suu makiaksi, kehut tai vaikkapa kirje. Tuntui hyvältä saada opistokaverilta ilahdutus. Tällaiset tempaukset ovat vuoden aikana piristäneet monia päiviä.

hattutati

Perjantai, 8. toukokuuta

Nyt sitten kotiin äitiä ilahduttamaan, ja ensi viikoksi opintomatkalle!

 

ikkunassa

Comments are closed.