11.-21.3.2014

paivakirjanappi

 

hankipalloaTiistai, 11. maaliskuuta

Rentouttava hiihtoloma on takanapäin. Loma kului ystävien ja perheen kanssa sivakoiden ja ulkona ollen. Opistoa on enää jäljellä vaivaiset kaksi kuukautta. Toivon näihin päiviin paljon aurinkoa ja hauskaa yhdessäoloa. Otetaan kaikki ilo tästä ajasta!

 

Keskiviikko, 12. maaliskuuta

Yhteishaku, se koskettaa lähes jokaista opistolaista. Se on pitkää harkintaa ja valintoja eri koulujen välillä. Suuria kysymyksiä pomppi tänään ilmassa. Lopulta kai kaikki lähettivät hakemuksensa, ja kouluun pääsyn jännittäminen alkoi. Kesällä se sitten paljastuu, pääsenkö sinne unelma-alalle.

 

Torstai, 13. maaliskuuta

Me viestiläiset saimme tänään nukkua pitkään, kun opettajamme oli lomalla. Ei meille kumminkaan annettu lupaa laiskotteluun. Tehtäväksi annettiin analysoida novelleja tulevia keskusteluja varten.

Pyörätiet ovat sulaneet, ja monet kaivoivat tänään lenkkarinsa esiin. Kevätauringossa on virkistävää juosta, eikä pieni pakkanenkaan tunnu missään.

 

Perjantai, 14. maaliskuuta

Kuvaviestinnän tunneilla aloimme taittaa suurensuurta projektiamme, Valovuosi-lehteä. Työ vaatii taiteellista silmää ja taitoa käyttää kuvanmuokkaus- ja taitto-ohjelmia. Minun vastuualueeseeni kuuluu solukuvien ottaminen ja muokkaaminen, mikä on aika kiinnostavaa hommaa. Ryhmäkuvien ottamisessa on omat haasteensa..!

hervan_kamppikset_2

 

Illalla lähdimme pienellä porukalla paistamaan makkaraa ja rentoutumaan laavulle. Niin se vain on, että ihminen rauhoittuu parhaiten luonnon helmassa.

nuotionuotiolla

.

.

.

.

.

.

.

Lauantai, 15. maaliskuuta

Illalla, kuuden tienoilla, opistolla alkoi hirveä hulina ja meteli. Se johtui siitä, että reiskäläisten bussit saapuivat. He olivat olleet päivän laskettelemassa ja tulivat illaksi ja yöksi tänne Ranualle. Tottakai teimme heille opiston pääoven eteen kujan ja otimme esiin hienon banderollin, jolla toivotimme heidät tervetulleiksi. Taisipa Jaakko pitää pienen humoristisen tervetuliaispuheenkin.

tervetuloa_reiskoille

 

tervetulohalausmegafonisti

 

 

Iltaohjelmassa opistolaiset lauloivat toisilleen ja nähtiin myös kuva- ja videoesityksiä. Ilta huipentui opistojen välisiin sählypeleihin.

neuvottelupelia_aloitellaan_2

 

 

 

 

 

 

peliapeliyleisoa_4

joukkueet_katteleva_2b

Sunnuntai, 16. maaliskuutaRetkinuotio_raj

Tänään ohjelmassa oli alustus ja keskustelua aiheesta Kymmenen käskyä. Oli mukavaa, kun niin moni uskalsi osallistua keskusteluun. Reiskäläiset saivat meiltä lahjaksi kannettavan nuotion. Kuulemma heidän täytyy testata, kuinka monta makkaraa sillä paistaa. Oli erittäin hauska tutustua hieman Reisjärven opistolaisiin, vaikka aikaa olikin melko vähän.

Kun reiskäläiset lähtivät, suurin osa opistolaisista lähti Hillamarkettiin ostamaan jäätelöä. Matkalla kajahtivat iloiset laulut. Aurinko paistoi ja oli ”melkein kesä”.

jaatelolla_hiltsulla_2kavellen_kylalle

 

 

 

.

.

.

.

.

.

Maanantai, 17. maaliskuuta

Oli mukava taas aloittaa opisto pidennetyn hiihtoloman jälkeen. Minä nimittäin palasin Ranuan talveen etelänmatkalta.

Tänään olivat toimikuntien kokoukset. Tukioppilastoimikunnassa juttelimme esimerkiksi Reisjärven opiston vierailusta täällä. Kaikki olivat kokeneet sen mukavana tapahtumana ja yhteishenkeä kohottavana.

Kun viestinnän tunnit loppuivat päivällisen aikoihin, saliin oli kerääntynyt paljon porukkaa katsomaan, kun opiston tyttöjen sählyjoukkue ja Ranuan lukion tyttöjen joukkue kohtasivat. Kävin syömässä nopeasti, että ehtisin vähäksi aikaa katsomaan peliä. Tunnelma oli katossa, varsinkin lopuksi, kun opiston tytöt voittivat!

Opistolla tehdään tällä hetkellä omaa vuosijulkaisua eli Valovuosi-lehteä, ja se kyllä näkyy ja kuuluu. Ainakin tänään atk-luokan ohi kävelevät kuulivat, kun erään kämpän jäsenet yrittivät päästä sopuun, mikä kuva otetaan lehteen kämppäkuvaksi. Kuka ei katsonut kameraan, kenellä oli hiukset huonosti… tai paita…

 

myyjaisnarutustaTiistai, 18. maaliskuuta

Tänään olivat oppitunnit normaalisti vartin yli neljään asti. Sitten aloimme järjestää saliin Ranuan rauhanyhdistyksen myyjäisiä, joiden tuotto tuli Ranuan opistolle. Myyjäisissä oli paljon leivonnaisia ostettavana, oli narutusta, ongintaa, arvontaa ja huutokauppaa. Opistolaiset valmistivat perheen pienimmille temppuradan. Itse olin järjestämässä ongintaa. Aulassa myimme kirjoja, cd-levyjä ja arpoja opintomatkan hyväksi. Mielestäni oli mukava järjestää tuommoiset myyjäiset.

.

.

myyjaisongintaa_2myyjaisongintaa_5

.

.

.

.

.

.

.

 

Keskiviikko, 19. maaliskuuta

Atk-tunneilla teimme portfolioita. Portfoliossa kerromme jostakin työstä tai töistä, joita olemme valmistaneet opistovuoden aikana. Moni tekee portfolion jostain käsityöprojektista, mutta itse teen sen radiotyöstä.

Kuorossa lauloimme kevät-cd:lle tulevia lauluja. Nyt pitäisi aloittaa samanlainen kova harjoittelu kuin joululaulu-cd:tä tehtäessä. Pitää harjoitella myös omalla ajalla, ilman kuoronjohtaja Artoa.

Päivän viimeisillä oppitunneilla puhuimme Martti Lutherista ja uskonpuhdistuksesta.

Illalla oli tyttöjen sählyjoukkueen harjoitukset. Itsekin sain mennä pelaamaan, vaikken joukkueessa olekaan, koska kaikki joukkueen jäsenet eivät olleet pelaamassa.

 

iltataivas_2Torstai, 20. maaliskuuta

Tällä viikolla olen saanut jokaisena aamuna herätä auringon paisteeseen. On ollut tosi mahtavat säät, jonkin verran pakkasta ja aurinkoa. Kevät! Sitä on kaivattu! Viikon aikana moni opistolainen on viettänyt välituntinsa pihalla aurinkoa ottaen. Jotkut ovat juoneet kahvinsakin ulkona. Illalla on myös pitkään valoisaa.

Radiotyön tunneilla valmistelimme tänään ensi viikon lastentuntia. Joku teki äänitehosteita satukuunnelmaan, joku harjoitteli rooliinsa kuuluvia lauluja, ja joku sai ohjelmaansa lapsia haastateltavaksi.

 

Perjantai, 21. maaliskuuta

Tänään sitten on taas aika lähteä viikonloppuvapaalle. Ahkeran solujen siivouksen sekä rehtorin loppuhartauden myötä jätämme opiston vähäksi aikaa. Maanantaina tavataan!

jameran_kamppikset_2

 

 

Comments are closed.