23.4.-2.5.2014

paivakirjanappi

 

Keskiviikko, 23. huhtikuuta

matineakuoroKuorolaiset lähtivät lounaan jälkeen bussilla ry:lle äänittämään cd:tä. Äänitys oli kova urakka ja vei monta tuntia. Mutta meille kelpaa vain paras, joten joskus laulu piti äänittää monta kertaa ennen kuin lopputulos vastasi opiston kuoron tasoa. Monen tunnin seisomisen jälkeen jalat olivat ihan hyytelönä, mutta kiitos opiston budjetin rajallisuuden saimme verrytellä jalkojamme kävelemällä opistolle. Ja se kyllä oikeasti auttoikin.

Päivän päätteeksi opistolla oli musiikkimatinea, joten kuorolaiset saivat pihistellä ulos viimeisetkin voimat keuhkoistaan (ja jaloistaan). Matineassa kuultiin myös viulu-, huilu- ja pianomusiikkia. Yleisön joukosta kaukaisimmat olivat Kanadasta, kun opistoystävämme Danielin kaksi siskoa ja vanhemmat olivat juuri käymässä opistolla.

Päivä tuntui kiireiseltä, mutta mitäpä pieni opistolainen ei tekisi, jotta pääsisi opintomatkalle! Matineasta nimittäin tuli hieman tuottoa kassaamme.

Kuriiri3matineayleisoa

 

 

 

 

 

Lauantai, 26. huhtikuuta

roskistiskari

Murron rauhanyhdistyksen nuoria saapui vieraiksi opistolle. He saivat kuulla opistoesittelyn ja muutenkin nauttia mahtavan opistomme ilmapiiristä.

Illalla oli nuortenilta, jossa puhuttiin uskosta sekä elämästä uskovaisena nuorena. Tämän jälkeen sai paistaa makkaraa, jos vain onnistui työntämään tikkunsa takan edessä kyhjöttävän ihmismuurin läpi ja jos ylipäänsä sai jostain kepin käsiinsä.

Aulaan oli tuotu piano, ja lauluhan raikui, kunnes käsky kävi poistua pääkkäristä.

 

Sunnuntai, 27. huhtikuuta

Sunnuntaina alkoi ohjelma yhdeltä. Yritettiin katsoa vanhoja opistovideoita, mutta teknisten ongelmien vuoksi se ei oikein onnistunut. Onneksi Alina ja Riitta olivat keksineet ohjelmaksi adjektiivisadun, jonka eräs kohta osui harvinaisen oikeaan. ”Kultainen opistovuosi ja laiska opiskelu” kuulostaa nimittäin erittäin osuvalta monien kohdalla.

Illalla oli opistolla seurat. Koska osallistuimme viimeistä kertaa seuroihin yhdessä ranualaisten kanssa, me opistolaiset lauloimme heille jäähyväisiksi opistolaulun.

 

ikkunanpesija

Maanantai, 28. huhtikuuta

Opistohäitä järjestettiin kovalla kiireellä. Ystävien ja perheen ohjelmia suunniteltiin ja henkilövaihdoksiakin mietittiin. Tapahtuman järjestelyissä realisoituu se, kuinka paljon taustatöitä häiden järjestämisessä on. Kaikki on hiottava ohjelmalehtisen fonttia myöten.

 

Tiistai, 29. huhtikuuta

Monia oppitunteja pidettiin jo viimeistä kertaa. Aurinko lämmitti mukavasti välituntien viettäjiä opiston takapihalla. Opistolaisilla on selvästi kevättä rinnassa. Paljaita varpaita vilkkuu joka puolella ja jotkut ovat siirtyneet jopa shortseihin. Kotitaloudessa oli ikkunoiden pesua.

 

Keskiviikko, 30. huhtikuuta

Tänään posti toi meille opistopaidat eli bajat! Harmi vain kun kaikkien paitaa ei ollut paketissa. Raitaa, raitaa, ja muutama yksivärinen. Ja kamerat kävivät…

huppariporukka

 

risuporukkarisukossa

 

 

 

 

 

 

 

risunkeraaja_2Iltapäivällä lähdimme risusavottaan. Opistoseurojen kentiltä keräsimme valtavan määrän risuja kasoihin, jotka sitten poltettiin vappukokkoina illan hämärtyessä.

roihu

 

erapojat_2

 

 

 

 

 

 

 

Osa pojista lähti illalla retkelle ja yöpyi puolijoukkueteltoissa. Henkilökunnan miehet nukkuivat toisessa teltassa, ja pojat pitivät yllä tulta molempien telttojen kamiinoissa. Ulkona nuotiolla tulisteltiin myös. Joku yksinäinen sielu valvoi siellä aamuun asti valoisaa kevätyötä ihmetellen ja joutsenten ääniä kuunnellen. Rusakot juoksentelivat ympäriinsä pitkin yötä.

 

.

.

.

kurki_2

Torstai, 1. toukokuuta

Tänään, vappuna, herätys oli myöhäisempi ja aamupala vasta kello 11. Kahdentoista maissa toteutettiin juoksu/kävelytempaus opistolta Nordkappiin. Tarkoituksena oli, että jokainen opistolainen juoksisi tai kävelisi noin kuuden kilometrin lenkin. Kun kilometrit summattaisiin yhteen, tulisi se tarvittava kilometrimäärä. Moni opistolainen ja myös henkilökunnan jäsen suuntasi matkansa eläinpuistolle ja kierteli siellä samalla katsomassa eläimiä. Vielä en tiedä, onnistuimmeko tavoitteessa päästä Norjaan saakka.

kukkaistytotRuokailun jälkeen alkoi täysi tohina kaikkialla. Kuudelta vietettäisiin opistolla ystävyyshäät! Hääjuhlapaikaksi tarkoitettu ruokala koristeltiin, ja saliin – joka toimi kirkkona – kannettiin penkit ja alttarikaide. Joka solussa laittauduttiin hienoiksi.

Kuudelta häät olivat valmiit alkamaan. Salissa jo jännittyneinä odotimme paria. Oli tosi juhlava tunnelma, kun kanttorimme aloitti häämarssin, kaikki nousivat seisomaan, ja salin ovet avautuivat ja sisään astuivat morsiusneidot ja hääpari. Ystäväliiton solmivat Ulla ja Eerik lupasivat pysyä ystävinä toisilleen sekä hyvinä että pahoina päivinä.

Hääjuhla jatkui ruokalassa, ja ohjelmassa oli puheita, musiikkiesityksiä ja leikkejä. Oli sopivasti sekä vakavaa että humoristista ohjelmaa. poistuminenEsiintymistehtävissä olivat sulhasen ja morsiamen perheet sekä molempien ystävät. Kahvitarjoiluun oli valmistettu täytekakkua, voileipäkakkua ja pikkuleipiä. Ohjelma päättyi juhlallisesti, kun sulhanen lauloi yksinlaulun ja sanoi loppukiitokset.

Juhlan jälkeen oli mukava tunnelma. Olimme tehneet paljon työtä yhdessä, saaneet kokemusta häiden järjestämisestä sekä kuulleet arvokkaita ajatuksia ystävyydestä.

kysymyksia tyttojen_laulu

.

.

.

.

.

.

.

Perjantai, 2. toukokuuta

Viimeinen tavallinen kotiinlähtöperjantai. Saimme kotiin viemiseksi tietoa kevätjuhlasta ja kävimme vielä läpi ohjeita opintomatkalle. Innostus on suuri ja asenne kohdallaan! Maanantaina matkustetaan!

kivella

Comments are closed.