3.-14.12.2013

paivakirjanappi

 

Tiistai, 3. joulukuutaaulakuusi_3

Vapaaviikonlopun jälkeen uusi poika tuli opistoon! Ja mikä parasta juuri sopivasti jääkiekkoiltaa varten! Päivä sujui normaalisti, mitään lukujärjestyksestä poikkeavaa ei ollut, iltaa vain odotettiin kovasti. Hallille lähdettiin hyvissä ajoin, ilma oli melko kylmä. Pelit sujuivat hyvin, mustat voittivat, ja Jussista taitaapi tulla joukkueen uus maalivahti, sekä uusi poika Eerik osasi pelata jääkiekkoa hyvin, mahtavaa! Pelin jälkeen mentiin takaisin opistolle, iltapalalle, suihkuun ja nukkumaan väsyneenä rankan ottelun jälkeen.

 

Keskiviikko, 4. joulukuuta

Hohhoijjaa, paluu normaaliin uuvuttavaan arkeen, eijjaksa!! Aulaan oli ilmestynyt joulukuusi, joulutunnelmaa!! Päivä sujui normaalisti lukujärjestyksen mukaan, mitään erityistä ei tapahtunut. Kuorolaiset harjoittelivat itsenäisyyspäiväjuhlaa varten. Ilta taisi ainakin mulla mennä pingistä ja kymppistä pelatessa.

 

Perjantai, 6. joulukuuta

Hyvää itsenäisyyspäivää! Aamupala alkoi vasta kello 11! Aamupalan jälkeen ohjelmassa oli piparkakkutalojen rakentaminen ja niille tarinoiden kirjoittaminen. Sotkuista puuhaa, mutta taloista tuli hienoja!

.

piparitalonteko_1

piparitalo_1

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Illalla oli sitten itsenäisyyspäiväjuhla. Suurimmalla osalla oli juhlavaatteet päällä ja vieraana oli kaksi sotaveteraania. Vanhaa sodassa ollutta miestä ja hänen vaimoaan haastateltiin. Kuoro lauloi hienoja isänmaallisia lauluja. Lopuksi tietenki laulettiin yhdessä Oi maamme Suomi. Iltapalalla tarjoiltiin karjalanpiirakkaa ja pullaa. Ruokala oli myös sisustettu isänmaalliseksi.

DSC_5544kynttilat

 

Lauantai, 7. joulukuuta

Itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien takia monet olivat aamulla väsyneitä. Koulupäivä sujui kuitenkin normaalisti. Illalla kokoonnuttiin auditorioon julkistamaan julkaisutoimikunnan toimittama joululehti ja katselemaan opistolaisten tekemiä videoita. Takassa paistettiin myös makkaraa. Iltapalan jälkeen auditoriossa laulettiin toivelauluja ja kuunneltiin runoja. Lauri luki kaksi omaa, todella hienoa runoa, ja Öse heitti riimiä koko ajan. Kämppiin mentiin vasta kello 23 ja hiljaisuus oli kello 24.

 

Sunnuntai, 8. joulukuuta

Sunnuntaina heräsimme kaikki virkeinä pitkien yöunien jälkeen. Osa heräsi jopa aamupalalle, joka oli yhdeltätoista. Yhdeltä kokoonnuimme auditorioon laulamaan yhdessä. Saimme kuulla myös tarinoita, joita oppilaat olivat keksineet piparkakkutaloistaan. Tarinat olivat hyviä, ja niitä kuunteli mielellään!

Ulkona oli todella kova pakkanen, mutta siitä huolimatta jotkut oppilaat jaksoivat vielä lähteä rauhanyhdistykselle seuroihin.

 

tahtiMaanantai, 9. joulukuuta

Tänään oli viimeiset toimikuntien kokoukset ennen joulua. Ohjelmatoimikunnassa löimme lukkoon pikkujoulun ohjelman ja kävimme läpi näytelmän, joka pikkujoulussa esitettäisiin. Viestinnän tunnilla me viestintälinjalaiset luimme kukin vuorollamme jouluisia runoja kynttilänvalossa. Tajusin viimein, että joulu on ihan lähellä!

 

Tiistai, 10. joulukuuta

Opistolle kokoontui tänään paljon väkeä johtokunnan, henkilökunnan ja oppilaiden yhteiselle jouluaterialle. Aterian aluksi saimme kuulla kuoron esittämiä lauluja. Sitten jouluateriajohtokunnan puheenjohtaja piti pienen puheen. Nautimme todella runsaan ja herkullisen jouluaterian, josta saamme kiittää keittiöhenkilökuntaa.

Illalla oli viimeinen jäkisvuoro Ranuan jäähallilla ennen joulua. Ilma on alkanut jo vähän lauhtua, eikä pakkanen enää haitannut niin paljon elämää (kylällä käyntiä ynnä muuta) kuin edellisinä päivinä. On kyllä ollut uskomattoman vaihtelevat säät nyt joulukuussa – muutaman päivän sisällä lämpötila laskee nollasta kolmeenkymmeneen pakkasasteeseen ja sitten taas nousee takaisin nollaan!

 

.

.

Keskiviikko, 11. joulukuuta

Arkista keskiviikkoa sävytti valmistautuminen seuraavan päivän tapahtumiin. Sali laitettiin kuntoon juhlia varten. Me ohjelmatoimikuntalaiset harjoittelimme kovasti pikkujouluohjelmaa. Näytelmän harjoitukset menivät jotenkuten; vuorosanat olivat vielä vähän hukassa. Tunnelma oli kuitenkin korkealla, ja minusta tuntui, että näytelmästämme tulisi hyvä.

Tänään pysähdyin erityisesti miettimään ja muistelemaan kulunutta syksyä. Tunsin suurta kiitollisuutta siitä, että Jumala on johdattanut tieni opistoon sekä siunannut tämän opistosyksyn. Aika on kulunut nopeasti, en millään meinaa pysyä perässä. Opistoa on jäljellä enää noin puolet, ja se ajatus tuntuu kauhistuttavalta; vastahan me tulimme tänne! Alkusyksystä kaikki oli vielä uutta ja outoa, mutta nyt olen jo tottunut opistoelämään ja tutustunut todella moniin ihmisiin. Olen viihtynyt opistossa hyvin, mutta tuntuu silti ihanalta pitää kohta pieni hengähdystauko.

 

Torstai, 12. joulukuutaporopukki

Torstai oli melko kiireinen ja vauhdikas päivä. Päivällä saimme opistolle vieraaksi ranualaisia vanhuksia, ja joitakin rovaniemeläisiäkin. He tulivat viettämään joulujuhlaa, johon opistolaiset olivat järjestäneet ohjelmaa. Eräs viestintälinjan oppilas lausui vanhan tontturunon ja kolme muuta esittivät sen samanaikaisesti näyttämöllä. Erityislinjan oppilailla oli hauska tonttuleikki. Myös kuorolaiset osallistuivat juhlaan esittämällä muutaman jouluisen laulun.

Illalla salissa vallitsi iloinen ja jännittynyt tunnelma, kun oppilaat ja henkilökunta perheineen olivat kokoontuneet yhteiseen pikkujouluun. Pikkujoulussa nähtiin opiston poikien tiernapojat, henkilökunnan lasten valokuva_palapeliesitys joulukirkkoon lähdöstä, erityislinjan tonttuleikki, ohjelmatoimikunnan joulupukkiaiheinen näytelmä Korvatunturilta sekä amerikkalaisten joulunäytelmä. Lauloimme tuttuja joululauluja sekä pidimme jouluisen tietokilpailun, jossa lasten, henkilökunnan sekä opistolaisten joukkueista oppilaiden joukkue selviytyi voittajaksi. Pikkujoulun lopuksi joulupukki saapui paikalle tonttuineen ja lahjoineen. Riemukas tunnelma innosti monet opistolaiset kiipeämään lavalle joulupukin syliin ja kuvauttamaan siellä itsensä. Juss… ei kun joulupukilla oli hikinen ilta!

Ilta huipentui sitten siihen, kun opistovalokuvat tulivat jakoon. Aikaisemmin valokuvaamosta oli jo lähetetty yhteiskuvasta tehty palapeli, mutta nyt päästiin tutkimaan muita kuvia. Onko tukka hyvin ja näkyykö kello…

 

 

 

Perjantai, 13. joulukuuta

Tänään oli syyslukukauden viimeinen kokonainen päivä opistolla. Aamulla pidimme kaksi tuntia normaalisti, ja sen jälkeen kokoonnuimme auditorioon siivousinfoon. Syönnin jälkeen kaikki lähtivät kämppiinsä tekemään joulusiivousta. Laitoimme Muukalassa joululaulut soimaan ja aloimme työskennellä. Teimme työmme tarkasti ja innolla, ja kyllä tuli puhdasta. Soluvalvojammekin totesi, että meillä oli reipas tekemisen meininki. Siivouksen jälkeen ihastelimme puhdasta kämppäämme, kävimme kahvilla ja osa lähti tunneille.

Illemmalla aloimme harjoitella salissa joulujuhlaohjelmaa, ja osa pojista kävi vielä Peuralla pelaamassa sählyä ranualaisia vastaan.

 

Lauantai, 14. joulukuuta

JjAloitus

Josef-ja-Maria6Tätä päivää kaikki olivat odottaneet innolla ja myös pieni haikeus mielessään. Ennen juhlaa kävimme syömässä joulupuuron ja kuorolaiset avasivat ääniään salissa. Puoli yhdeltätoista sali alkoi olla ääriään myöten täynnä, sillä opistolaisten vanhempia ja sisaruksia oli saapunut juhlaan todella paljon. Juhla alkoi opiskelutoverieni runotervehdyksellä. Joulukuvaelmassa kielilinjan opiskelijat esittivät upeita laulusooloja ja erityislinjalaiset olivat paimenina ja enkeleinä. Kuoro lauloi viimeisen kerran rakkaat joululaulunsa. Juhlan lopuksi opistolaisen isä Kari Sutinen piti hartauspuheen.

Kahvittelun lomassa joulujuhlavieraat saivat ostaa hiljaisessa huutokaupassa opistolaisten piparkakkutalot. Eniten maksettiin Perukan asukkaiden pitsikattoisesta talosta. Onnittelut tytöille!

Josef-ja-Maria12merry_xmasEnnen lomalle lähtöä hyvästelimme toisemme, eikä kyyneliltäkään vältytty. Oli ihana lähteä kotiin, vaikka tiesin, että minun tulee ikävä opistoelämää sekä ystäviäni. Kolmen viikon päästä kokoonnumme taas! Hyvää joulua!

 

 

 

Comments are closed.