4.-14.2.2014

paivakirjanappi

 

Tiistai, 4. helmikuuta

Tänä päivänä olimme lähdössä jääkiekko-otteluun, mutta sitä ennen meillä ehti olla yksi viestinnän tunti, jolloin pidimme puheita. Tunnille osallistui myös uusi viestintälinjalainen Riina. Puheet olivat hyviä, hauskoja ja monista eri aiheista, esimerkiksi eläkkeelle jäävän kanttorin ja pitkäaikaisen kirkkokuorolaisen puheet. Oli mukava kuunnella myös amerikkalaisten pitämiä puheita, kun tajusi niistä lähes kaiken.

joukkue_2

jakista_2Lounaan jälkeen oli peruttu muutama oppitunti, koska kylällä Peuralla järjestettiin ottelu, jossa opiston joukkue Caballeros pelasi lukion joukkuetta vastaan. Peliin haluttiin kannustusjoukkoja, ja paikalla olikin paljon opistolaisia. Aluksi kannustus oli melko vaisua, mutta kun ensimmäinen opistolaisten maali tuli, tunnelma yleisössä kohosi kertalaukauksella.

kannattajia

 

 

 

 

Tällä kertaa opistolaiset eivät kuitenkaan pärjänneet yhtä hyvin kun viime pelissä, sillä peli päättyi lukion voittoon 8 – 2. Häviöstä huolimatta tunnelma pysyi mahtavana ja ja hymy paistoi kasvoilla pelin jälkeenkin.

 

 

vaijhtopenkilla

kattely

 

 

 

 

 

 

 

Pelin jälkeen opistolla palattiin normaaliin päiväjärjestykseen. Tavallisten tuntien lisäksi osalla opiskelijoista oli atk-luokassa ammatinvalinnanohjausta ja osalla oli myös aikoja opinto-ohjaajalle.

Me kioskitoimikuntalaiset pussitimme tänään irtokarkkeja ensi viikonlopun talvipäiviä varten. Taisipa muutama karkki tulla syötyäkin!

Liikuntatunnilla pelattiin aluksi sählyä. Lopputunnista oli kaksi oppilaitten suunnittelemaa liikuntatuokiota. Kaikkien pitää vetää pareittain noin 10 minuuttia kestävä ohjelma koko ryhmälle. Tänään toinen vuoro oli minulla ja kaverillani ja pidimme kunnon JUNPAN ja lopuksi ajanpuutteen vuoksi nopeat venytykset. Toinen pari piti meidän junpan vastapainoksi vähän rennompaa ohjelmaa – makoilua salin lattialla pimeässä.

Illalla melkein kaikki meidän solusta kävivät rentoutumassa saunassa.

 

solukuvauksiaKeskiviikko, 5. helmikuuta

Tänään meille tuli vieraita Oulun konservatoriosta. He esittivät muutamia hienoja musiikkiesityksiä laulaen ja soittaen sekä kertoivat opiskelustaan. Iltapäivän tunnit jatkuivat tuttuun tapaan. Illalla pelailtiin sählyä, ja iltapalan jälkeen kaikki siirtyivät omiin soluihinsa kirjoittamaan Valovuosi-lehteen tulevia solu- ja henkilökuvauksia.

 

Torstai, 6. helmikuuta

Ei tapahtunut mitään.

 

Perjantai, 7. helmikuuta

ruokalippuTänään alkoi tapahtua! Aamutuntien jälkeen siivottiin ensin soluissa. Yhteisellä tunnilla puhuttiin jo alustavasti talvipäivistä ja niiden järjestelyistä. Osalla oli tunteja kahviin asti, mutta kahvin jälkeen kaikki kokoontuivat auditorioon ja jakaannuimme ryhmiin. Ryhmissä laitettiin päärakennus kuntoon talvipäiviä varten. Siivottiin vessat, aulaan tuotiin naulakot, saliin laitettiin tuolit, luokista tehtiin kahviloita jne. Jokaisen työpanos oli tärkeä talvipäivien onnistumiseksi. Järjestelyiden jälkeen melkein kaikki yleiset tilat päärakennuksessa oli suljettu, joten monet viettivät illan soluissa.

Iltapalan jälkeen meille jaettiin soluihin ruokaliput viikonloppua varten.

 

Lauantai, 8. helmikuuta

Jaska ja Titta

karraamassa

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina alkoivat talvipäivät. Ihmisiä alkoi tulla jo ennen kahtatoista, eli ennen seurojen alkua. Opistolaiset olivat päivän mittaan työvuoroissa muun muassa kahvituksessa, kioskissa ja siivouksessa. Viestintälinjan opiskelijat istuivat radiostudiossa juontajina ja äänitarkkailijoina ja lähettivät ohjelman kuunneltavaksi netin ja Opistoradion kautta.

 

 

emppa_sofiapojat_toissa

 

 

 

 

 

 

 

 

osmodaniel_salissa

 

 

 

 

 

 

 

opistolaisia_salissaamer_kuuntelee

 

Illalla oli paneelikeskustelu, jossa oli viisi opistolaista: Jessika, Lauri, Johan, Reeta ja Iina. Alustuksen ja paneelin aiheena oli ”Herran silmät näkevät kaiken, hänen katseensa tutkii ihmissydämet.” Panelistit selvisivät tehtävästään hienosti, ja heiltä tuli hyviä ajatuksia.

paneelihillaamer_ruokalassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja päivän päätteeksi alkoi valtava siivoaminen!

 

Sunnuntai, 9. helmikuuta

opistolaisten_puheenvuoroSunnuntaina talvipäivät jatkuivat Juha Alangon alustuksella aiheesta ”Minun isieni Jumala”. Itse olin sunnuntain kuumeessa, ja olinkin lähes koko päivän omassa huoneessa. Onneksi ohjelma kuului myös kämppiin. Tuli ehkä kuunneltua vähän paremminkin kuin salissa.

Alustuksen jälkeen pari viestintälinjan opiskelijaa piti puheenvuoron ajatuksista, joita aiemmin uskonnontunnilla oli ryhmissä pohdittu. Yksi puheenvuoroista käsitteli Jumalan antamia lahjoja. Niitä pitäisi käyttää niin, että se auttaisi muitakin uskovaisia pääsemään taivaaseen. Joskus on vaikea uskoa omiin lahjoihinsa ja saattaa olla kateellinen toisille heidän lahjoistaan. Puheenvuorossa kuitenkin kehotettiin olemaan tyytyväinen, koska kaikille on annettu lahjoja ja kaikki lahjat ovat yhtä arvokkaita.

eerikjohanna

 

 

 

 

 

 

 

roosa_suvi_riinaKeskustelussa oli myös muutama muu pyydetty puheenvuoro, joissa kerrottiin koskettavalla tavalla Jumalan johdatuksesta elämässä. Alustuksissa ja puheenvuoroissa tuli esille, että haluamme uskoa samaan Jumalaan ja samalla tavalla kuin ”isämme” ennen.

Viikkomessun ja ehtoollisenvieton jälkeen talvipäivät loppuivat. Heti sen jälkeen oppilaat alkoivat opettajien johdolla siivota. Siivous sujui nopeasti, kun niin moni oli mukana tekemässä. Pian päärakennus näytti taas siltä, kuin siellä ei isoa tapahtumaa olisi ollutkaan. Tunnelma opistolla oli helpottunut; sen saattoi huomata vaikka siitä, että pitkä jono elefantteja alkoi marssia opiston käytävillä!

 

Maanantai, 10. helmikuuta

Maanantaina arki alkoi tuntia myöhempään, sillä ensimmäinen oppitunti oli annettu vapaaksi. Tänään olivat toimikuntien kokoukset. Me kioskitoimikunnassa annoimme palautetta talvipäivien sujumisesta kioskin osalta ja puhuimme vähän myös tulevasta retkestä Viroon sekä sen rahoituksesta.

Keskiviikko, 12. helmikuuta

Oppitunneilla tapahtui tänään esimerkiksi seuraavaa: Englannin tunnilla kuuntelimme englanninkielisen seurapuheen. Kuorossa aloimme harjoitella kahta uutta laulua. Kuoro meni tänään ihan hyvin, mutta lopussa meinasi osalla mennä hermot, kun uusi laulu tuntui aluksi niin vaikealta. ATK-tunnilla teimme kymmensormijärjestelmään liittyviä harjoituksia ja pelejä netissä. Luokassa kuului melkoinen naputus, kun kilpailimme, kuka olisi nopein kirjoittaja. Uskonnontunneilla katsoimme Martti Lutherista kertovan videon.

pariviestiIllalla aloitimme ystävänpäivän viettämisen jo vähän etukäteen. Tukioppilas- ja vapaa-ajantoimikunnat olivat järjestäneet salissa ystävänpäivätempauksen, joka kesti koko illan. Leikimme monenlaisia hauskoja leikkejä. Tytöt lauloivat pojille laulun ja pojat tytöille. Luimme mietelauseita ystävyydestä. Kuuntelimme, kun pari tyttöä luki Valinnan paikka -kirjasta tekstin ”Ihana, kipeä ystävyys”, ja sen jälkeen keskustelimme ja lauloimme muutaman ystävyydestä kertovan laulun. Söimme myös herkkuja.

laulajapoikia

piirileikkiTapahtuma oli tosi mukava, ja siellä oli mielestäni hyvä ilmapiiri ja yhteishenki. Monet opistolaiset kertoivat puheenvuoroissaan, että ovat saaneet opistosta hyviä, uskovaisia ystäviä. Puhuttiin jo vähän opiston loppumisestakin, toivottiin että ystävyyssuhteet säilyisivät opiston jälkeen ja pidettäisiin yhteyttä. Ja nautitaan vielä täysillä näistä päivistä, mitä täällä on jäljellä!

 

sydanleivoksia_2Torstai, 13.helmikuuta

Torstaina ystävänpäivänvietto jatkui sydämenryöstöleikillä. Jokainen teki itselleen paperista sydämen, johon kirjoitti oman nimensä ja laittoi sen kaulaansa. Kymmenen ja yhden välillä tytöt eivät saaneet puhua pojille, jotka yrittivät juksauttaa tyttöjä puhumaan. Jos joku poika sai tytön puhumaan, hän sai tytön sydämen itselleen, ja eniten sydämiä kerännyt poika oli voittaja. Kello kolmesta kuuteen peli oli päinvastainen, eli pojat eivät saaneet puhua tytöille. Pelin aikana ei saanut puhua myöskään kännyköiden välityksellä eikä esimerkiksi WhatsApp -viestejä sallittu. Olemme puhuneet opistossa aiemminkin, että pitäisi pitää kännykätön päivä, ja tänään kännykät jäivät siis kämppiin!

laulukannykassaIllalla oli torstain tapaan iltahartaus. Hartauden pohjana oli Raamatun kohta, jossa Maria pesi Jeesuksen jalat kalliilla voiteella ja Juudas närkästyi tästä. Hän ehdotti, että rahat annettaisiin köyhille, vaikka tosiasiassa hän halusi rahat itselleen.

Iltahartaudesta jäi erityisesti mieleen se, että maailmassa ei ole koskaan ollut täysin puhdasta seurakuntaa. Joskus itsekin olen miettinyt, miksi uskovaisten keskuudessa on tehty niin pahoja asioita. Uskovaistenkin joukossa kulkee sellaisia, jotka eivät ole sydämestään uskomassa; niin oli jo Jeesuksen aikana, kun jopa hänen omissa opetuslapsissaan oli yksi valehtelija.

Iltapalan syötyäni menin pakkaamaan tavaroitani, koska huomenna lähdemme viettämään vapaata viikonloppua. Hyvää viikonvaihdetta kaikille!

laulu_panoraama

Comments are closed.