Opistovuosi linssin läpi

01_mina_hilla

Minä, Hilla. Kuvan otti ystäväni Varpu.

Liikuntasalin seinällä on jokaiselle opistolaiselle nimetty sydän, johon toiset saavat kirjoittaa ajatuksiaan ja huomioitaan. Omaan sydämeeni kertyy iso määrä sanoja, jotka liittyvät ”kameraan” tai ”valokuvaukseen”. Olen se pieni ikuistaja, joka kulkee paikassa kuin paikassa Nikon d7000 kaulassaan.

Haaveilin jo vuosia sitten, että peruskoulun jälkeen lähden kansanopistoon Ranualle. Viestintälinja kuulosti omimmalta. Haaveet radiotyöstä ja muusta mielenkiintoisesta tyssäsivät 18 vuoden ikärajaan. Aloitin taidelinjalla, mutta pian meille nuoremmillekin tarjottiin mahdollisuutta loikata viestintälinjalle. Olin onnellinen vaihdoksesta, vaikkei entisessä linjassakaan mitään vikaa ollut.

Radiotyö kiinnostaa minua edelleen, ja omaan ääneenikin olen jo tottunut. Esiintymisharjoitukset videokameran edessä ovat auttaneet minua hyväksymään oman olemukseni. Eniten olen kuitenkin kehittynyt valokuvauksessa. Olen oppinut, että kuvakulmia vaihtelemalla saan kohteesta erilaisia vaikutelmia, niin kuin meidän jokaisen silmin opistovuotemmekin näyttää hieman erilaiselta.

Viime kesänä ostin itselleni järjestelmäkameran. Tuntui luonnolliselta, että se kulkisi kaulassani tallentaen suuren osan opistovuodesta. Minulta on kysytty, pystynkö nauttimaan opistosta kunnolla, kun katselen tapahtumia niin usein linssin takaa. Kuvaaminen ei ole minulle taakka, se on rakkain harrastukseni.

Halu kehittyä antaa minulle innostusta ottaa vastaan monenlaisia kuvaustehtäviä. Kuviani on päässyt käyttöön esimerkiksi viestintälinjalaisten toimittamassa Opistopäiväkirjassa, Päivämiehessä sekä Voice of Zion -lehdessä. Myös oman kuvablogin aloittaminen on tuonut motivaatiota harrastukseeni.

Kaikkea opistovuodesta ei voi ikuistaa valokuvaan. Opistoystävien välisen yhteenkuuluvuuden niistä pystyy ehkä aavistamaan, mutta syvällisiä keskusteluja uskonasioista ei voi nähdä kuvissa. Pitäisi myös kuvata videolle tai tallentaa nauhurille, kuinka tässä koulussa kaikuvat Siionin laulut ihan päivittäin.

 

 

Comments are closed.