Etsikkoaika on Jumalan erikoistarjous

BE5A4938

Pekka Kyllönen saarnasi Ranuan opistoseurojen sunnuntaiaamun jumalanpalveluksessa. Päivän evankeliumi puhuu etsikonajasta (Luuk. 19:41-48)

Tekstin edellä Jeesus kulkee Betfagen, Betanian, ja Öljymäen kautta Jerusalemiin (Luuk. 19:28-)

Ihmiset kiittävät: ”Rauha maassa ja kunnia korkeuksissa.” (Luuk. 19:38)

Jeesus tietää, että on tulossa ristintien aika, jolloin hän sovittaa ristillä kaikkien ihmisten synnin.

Hän katsoo kaupunkia ja itkee. Hän tietää kaupungin asukkaat ja tuntee kaupungin. Hän tietää mitä on edessä: ”Ei jää kiveä kiven päälle, koska et etsikkoaikaasi tuntenut.” (Luuk. 19:44)

BE5A4932

Etsikkoaika on aikaa, jolloin Jumala erityisellä tavalla etsii ihmistä ja tarjoaa armoaan. Jumala haluaa silloin antaa ajallisen ja iankaikkisen edun. Jo nuoruudessa Jumala kutsuu. Rippikouluissa olemme iloinneet siitä, että nuori kansa käy oppimaan elämän tärkeimpiä asioita ja saa siipiä ja juuria uskon elämäänsä. Nuorissa on ilomme ja rikkautemme. Me saamme teistä paljon voimaa.

Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin. Hän ajatteli rakennuttaa entistä suuremmat aitat ja sanoi sielulleen, sinulla on nyt pitkäksi aikaa kaikkea kyllin.

Mutta mihin jäävät rikkaudet, kun elämä päättyy. Elämä on suuressa vaarassa, jos ihmisellä ei ole muuta turvaa kuin tämä ajallinen.

Mitä sinä ajattelet uskonasioista, Kyllönen kertoo kysyneensä usein papintyössään. Joku saattaa sanoa: eivät ne minua kiinnosta.

Halveksitko sinä Jumalan pitkämielisyyttä? Ymmärrätkö, että Jumalan hyvyys kutsuu sinua parannukseen.

Älä halveksi Jumalan pitkämielisyyttä, kärsivällisyyttä tai hyvyyttä.

BE5A4939

Jumalan hyvyyttä on se, että saamme iloita näistä seuroista. Jumalan etsikonaika jatkuu. Tämä valtakunta on vapaiden lasten valtakunta.

Verukkeita on paljon. Ihminen siirtää parannuksen teon, koska kokee, ettei ole paljoa katumusta eikä surua ja vaivaa. Verukkeita on paljon.

Raamattu sanoo: ”Tunne ainoastaan, että olet syntiä tehnyt.”

Käy uskomaan, kehotti Kyllönen.

Jumala auttaa ja pelastaa. Hänen kätensä on väkevä sinun ylläsi.

”Oikealla hetkellä olen kuullut sinua. Pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä.”

Jumala tahtoo kiinnittää sinut katoamattomiin.

Ystäväni, rohkaistu uskomaan epäusko ja kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Usko rauhaan, vapauteen ja iloon asti. Saat iloita!

EP

Paluu: Seuraterveisiä ja valokuvia

Comments are closed.