Nuorten tyytyväisyys palkitsee


BE5A4769

Ranuan kristillistä opistoa kahdeksan vuotta johtanut rehtori Eero Nuolioja jää eläkkeelle.

Rehtorina ollessaan Nuolioja on kokenut, että työskentely nuorten kanssa on opettanut hänelle paljon. Hän kertoo nuorten olevan välittömiä ja reiluja ja on ihaillut heistä huokuvaa elämän riemua. Merkittävimpiä kokemuksia on ollut nähdä, miten elämässään harhaileva nuori löytää oman paikkansa opistossa. Nuorten hyvä palaute opistosta, ja vanhempien tyytyväisyys ovat olleet palkitsevia.

Nuolioja näkee, että opiston tarve ja tehtävä säilyvät myös tulevaisuudessa. Perinteisen opetuksen kehittämisen lisäksi hän pitää erityisen tärkeänä, että perusta pysyy muuttumattomana:

– Opisto on ensisijaisesti uskon, arjen ja elämäntaitojen koulu.

Nuolioja haluaa neuvoa opistoon meneviä olemaan aktiivisia ja osallistumaan yhteiseen toimintaan. Hän kehottaa olemaan yhdessä kaikkien opistolaisten kanssa ja laulamaan paljon.

– Opiston hartaudet ja keskustelutilaisuudet ovat ainutlaatuisia rikkauksia. Nähkää opistovuosi hyvien mahdollisuuksien vuotena, Nuolioja neuvoi.

IMG_9512

Ranuan opiston johtokunnan puheenjohtaja Antti Paananen ojensi Nuoliojalle läksiäislahjan.

Vaikka opiston jättäminen on osittain haikeaa, Nuolioja tuntee kiitollisuutta ja kokee voivansa tyytyväisin mielin lähteä hyvästä työpaikastaan.

Opiston uudeksi rehtoriksi on kutsuttu teologi Harri Isopahkala.

IMG_9571

Myös sisaropistot, edustajina Reisjärven opiston rehtori Mikko Kinnunen ja Jämsän opiston johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen, muistivat väistyvää rehtoria.

SK ja AS

Paluu: Seuraterveisiä ja valokuvia

Comments are closed.