Opistokuulumisia

Ranuan opiston rehtori Eero Nuolioja kertoi opistokuulumisia seuravieraille lauantai-iltapäivänä. Puheenvuorossaan Nuolioja kertoi menneestä vuodesta ja opistotyön tulevaisuuden näkymistä. Nuoliojan mukaan opistoilla on tarve ja tehtävä, joka näkyy vanhempien aktiivisuutena ja nuorten haluna päästä opistoon.

Aluksi Nuolioja nosti esiin menneen opistovuoden teeman “Paikka toistemme sydämissä”, josta on vuoden aikana keskusteltu yhdessä opistolaisten, vanhempien ja henkilökunnan kanssa. Lisäksi hän kertoi, että kuluneena vuonna on kiinnitetty erityistä huomiota opiskelijoiden ja henkilökunnan jaksamiseen, hyvinvointiin ja terveyteen esimerkiksi asuinrakennuksissa tehtyjen sisäilmatutkimusten ja terveystutkimuksen avulla.

Hyvinvointia edistää myös tänä vuonna aloitettava asuinrakennusten systemaattinen remontointi. Nuolioja esitteli myös tulevana syksynä aloitettavaa solukummitoimintaa. Jokainen soluasunto saa kummikseen henkilöstön jäsenen. Toiminnan tarkoituksena on lisätä kohtaamisia henkilökunnan ja opistolaisten välillä.

Nuolioja mainitsi lyhytkurssitoiminnan, joka tukee yhteisöllisyyttä, yksilön terveyttä ja monipuolista kehittymistä. Lyhytkursseja järjestetään monissa eri tehtävissä ja elämäntilanteissa oleville, sekä useiden harrastusten parissa viihtyville. Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita kursseille.

IMG_9832

Rehtori Eero Nuolioja haastatteli kolmea viime vuoden opiskelijaa: Meri Ilvesluotoa, Jutta Rantalaa ja Aleksi Saukkoa. Nuoret ovat kokeneet saaneensa opistossa uskolleen vahvistusta ja paljon uusia ystäviä. Opisto on antanut myös hyvän pohjan tulevaisuutta varten.

Opistolaiset kertoivat oppineensa opistossa uusia asioita. Kielilinjalla opiskellut Aleksi Saukko kertoi olleensa opistossa paljon amerikkalaisten kanssa ja oppineensa erityisesti englantia. Viestintälinjan käynyt Jutta Rantala oli opiskellut myös uusia aineita kuten radiotyötä ja oppinut valokuvausta.

Erityisesti opistosta oli jäänyt mieleen yhdessä oleminen, illalla käydyt keskustelut huonekaverin kanssa ja opintomatka Viroon. Opistolaiset kokevat opiston olevan ainutlaatuinen vuosi, ja antoivat neuvoja tuleville opiskelijoille:

– Olkaa rohkeita ja omia ittiänne. Menkää yhteisiin tekemisiin rohkeasti. Nauttikaa siitä vuodesta, Meri Ilvesluoto rohkaisi.

Nuoret neuvoivat myös tutustumaan mahdollisimman moneen ihmiseen.

BE5A4754

Ensi maanantaina rehtorina aloittaa Harri Isopahkala. Isopahkala on koulutukseltaan teologian maisteri ja uskonnon sekä psykologian opettaja. Hän kertoi olevansa hyvin odottavissa tunnelmissa ja tulevansa työhön maltillisella mielellä:

– Minun toive on että opisto saisi säilyä sellaisena paikkana, jossa on hyvä olla, joka rakentaa uskoa, luo turvallisuutta, ja jossa nuorella on turvallista kasvaa.

BE5A4850

Isopahkala ei koe tulevansa työhön yksin, vaan hän luottaa osaavaan henkilökuntaan, joka on ottanut hänet lämpimästi vastaan.

– Luotan siihen että opistoasia on jumalanlasten sydämen asia, ja että te kannatte rukouksin opistoa. Luotan myös että taivaallinen isä auttaa tässä työssä.

 

SK, AS

Paluu: Seuraterveisiä ja valokuvia

Comments are closed.