Pohjolan tytöt somistivat Ranuan seuroissa

BE5A4860

Marikka Piilonen (takana), Tuula Pihlajaniemi ja Tiina Partanen ovat suunnitelleet ja huolehtineen opistoseurojen somistuksesta.

Oululaiset tuntevat Marikka Piilosen ja Tuula Pihlajaniemen Pohjolan tyttöinä. He saivat Ranuan seurohin työkutsun tulla somistamaan puhujankoroke, ruokala, auditorio ja aulatilat.  Hämmentyneinä he lupautuivat tehtäväänsä.

– Emme olleet koskaan ajatelleet, että suurissa seuroissa on tällainen tehtävä. Osaammeko, oli päällimmäinen kysymys. Olimme kuitenkin iloisia ja tuli rakkauden mieli alkaa suunnitella opiston somistamista seuroja ja suurta kesäjuhlaa varten, kertoi Marikka Piilonen.

– Kutsuin Marikan ja Outi Tuomivaaran kotiimme suunnitelukokoukseen. Outilla on ammattitaitoa ja  kokemusta useista suviseurasomistuksista. Ammattilaisen rohkaisu ryhtyä tehtvään kannusti meitä, kertoi Tuula.

Sisaruksia pohjoisen karu  luonto puhuttelee. He oivalsivat, että kuusesta saadaan kauniit somisteet. Ranuan seurojen puhujan korokkeelle on rakennettu pikkukuusimetsä ranualaisista kuusista.

– Jokainen seuravieras saa nähdä somisteet omasta näkökulmastaan ja tulkita, niin kuin haluaa. Joku näkee pietaryrttien kaltaisuudessa auringon, joka symboloi armonaurinkoa. Täällähän se on paistanut, Marikka toteaa ja pysähtyy kuuntelemaan laulua.

– Kuuntele, kyllä nämä puhuttelevat. Laulut ovat voimallisia. Minulla on kiitollinen mieli, täältä ei puutu mitään, kaikki pelaa ja säät ovat ihanat, hän sanoo.

– Siionin työ on yhteistä. Tänä vuonna on meidän vuoromme. Olemme olleet nämä seurapäivät jumalanvaltakunnan keskellä. Ei voi olla parempaa kesäloman lopetusta. Uskovaisten välinen rakkaus on käsittämätöntä.

 

EP

Paluu: Seuraterveisiä ja valokuvia

Comments are closed.