Turvallisuusohjeita

Palaa opistoseurat 2017 sivulle

Suuren väkijoukon kokoontuessa on turvallisuuteen syytä suhtautua vakavasti. Noudattamalla järjestäjien laatimia ohjeita, saamme nauttia seurapäivistä turvallisesti ja vältymme monelta ikävältä yllätykseltä:

 • Seura-alue avataan to 27.7 klo 12.00. Keskiviikkona työvuoroihin ja vastuutehtäviin tulevat voivat tuoda majoituskaluston mukanaan. Liikenteenohjaajat ohjaavat heidät järven puoleiselle alueille A2 ja A3.
 • Agregaattien ja omien grillien käyttö on kielletty paloturvallisuussyistä
 • Polkupyörät ja mopot ohjataan seura-alueelle erikseen aidattuun parkkiin, näin vähennämme turhaa liikennettä alueella.
 • Opistorakennuksen läheiset viheralueet rauhoitamme oleskelualueeksi.
 • Seura-alue on yhtenäinen hyvän tiestön omaava alue, josta on lyhyet matkat keskusalueelle. Vanhempia haluamme muistuttaa huolehtimaan, että potku- ja skeittilaudat sekä rullaluistimet jätetään kotiin, vaikka alueella on hyvät asfalttiväylät. Nämä aiheuttavat suuren tapaturmariskin muille seuravieraille!
 • Uiminen seura-alueen rannassa on kielletty!
 • Pyydämme öiseen aikaan noudattamaan hiljaisuutta.
 • Noudata liikenneopasteiden ja liikenteenohjaajien neuvoja kaluston sijoittamisessa ja huolehdi omalla paikalla ajoneuvojen sijoitus siten, että ajourat pysyvät aina auki.
 • Avaa asuntovaunun tai -auton kaasupullokotelon lukitus ja aseta veivi helposti saataville.
 • Varmista, että majoittujat löytävät asuntovaunun tai –auton sammuttimen ja osaavat käyttää sitä. Selvitä lähin kentällä oleva sammuttimen sijainti ja toiminto.
 • Tulipalon tai onnettomuuden sattuessa hälytä apua yleisestä hätänumerosta 112.
 • Seuravieraita pyydämme noudattamaan seurateltan turvallisuusohjeistusta, jossa lastenrattaille on varattu omat käytävät, väkimäärää rajoitetaan teltan sisällä siten, että telttaan otetaan väkeä vain istumapaikkoja vastaava määrä kerrallaan.
 • Tupakkalain hengessä haluamme noudattaa suuren yleisötilaisuuden ja lapsijoukon kunnioittamista ja olla tupakoimatta kielletyillä alueilla, kuten seurateltassa ja sen välittömässä läheisyydessä, väkijoukossa, ulkopenkki- ja ravintola-alueella, ravintolan, grillin ja muiden vastaavien alueiden omavalvonta-alueilla sekä seuramyymälöissä ja kaikissa toimitiloissa.
 • Poliisi on kieltänyt päihdyttävien aineiden hallussapidon ja nauttimisen seura-alueella. Myös kauko-ohjattujen ilma-alusten kuten lennokkien (myös kopterikamerat) lennättäminen on alueella kielletty.

Opistoseura-alueen ensiapuasemalla toimii päivystysvastaanotto, joka on tarkoitettu ainoastaan välittömän ensiavun tarpeessa oleville potilaille. Ambulanssi päivystää seura-alueella koko seurojen ajan. Sairaankuljetus hälytetään yleisestä hätänumerosta 112 tai ottamalla yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan tai liikenteenohjaajaan. Seuravieraita pyydetään merkitsemään oman majoitusyksikkönsä sijainti omaan seuraohjelmaan. Mahdollisessa hälytystilanteessa tämä helpottaa avun saamista oikeaan paikkaan. Kolme lasten pesupaikaa ja vanhusten lepopaikka palvelevat seuravieraita koko seurojen ajan.

Turvallisia opistoseuroja!

Ohjelmalehtisen turvallisuusoheet: 

YLEINEN HÄTÄNUMERO 112  |  Turvapäivystys p.  p. 040 326 5519. 

Uiminen opiston rannassa on seura-aikana kielletty.
Avotulen tekeminen on kielletty koko seura-alueella.
Tupakoinnissa ja kaasulaitteiden käytössä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tupakointi seurakentällä on sallittu vain erikseen merkityillä paikoilla.

VAHINGON SATTUESSA: Toimi rauhallisesti, säilytä malttisi.
PELASTA ensin vaarassa olevat ja loukkaantuneet.
SAMMUTA  Seura-alueella on vesiastioita ja jauhesammuttimia. Huomioi jo majoittuessasi lähimmän alkusammutuskaluston sijainti.
HÄLYTÄ soita 112
SAMMUTA Seura-alueella on jauhesammuttimia. Huomioi jo majoittuessasi lähimmän alkusammutuskaluston sijainti.
JOS TULI PÄÄSEE IRTI, TOIMI NÄIN: Jos teltta syttyy palamaan, varmistaudu, ettei teltassa ole ihmisiä, löysää narut ja polje teltta kasaan. Varmista, ettei naapuriteltoissakaan ole ketään sisällä ja löysää niistäkin narut ja polje teltat kasaan. Jos tuli on tarttunut ihmisen vaatteisiin, tukahduta tuli huovalla tms. tai kieritä uhria maassa. Maastopalon sattuessa tallaa tuli sammuksiin. Muista, että maasto voi kyteä tuntikausia ilman, että näkyy liekkiä.
ENSIHOITOYKSIKKÖ (Ambulanssi) tilataan kiireellisissä tapauksissa hätänumerosta 112 tai järjestyksenvalvojilta, liikenteenohjaajilta tai suoraan ensiapuasemalta, joka on opiston länsipäädyssä.
KAASUPULLOKOTELOT on asuntovaunuissa ja -autoissa pidettävä auki ja veivin on oltava näkyvillä.
ASUNTOVAUNUISSA OLEVAT SAMMUTTIMET pyydetään siirtämään seurojen ajaksi asuntovaunun etulaatikkoon. Nämä etulaatikot tulisi olla lukitsematta.
JÄRJESTYSHÄIRIÖN SATTUESSA ilmoita lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai turvapäivystykseen p. 040 326 5519.
ENSIAPUPÄIVYSTYS perjantaista klo 10 alkaen sunnuntaihin klo 16 saakka. Ensiapuasema on tarkoitettu vain välttämättömän ensiavun ja hoidon antamiseen.

Ranuan apteekki on avoinna pe 9-17 ja la 9-13

Palaa opistoseurat 2017 sivulle

Opistoseurat 2017

Comments are closed.