Sijainti

Lähellä luontoa ja palveluita

Kaunis järvimaisema avautuu näkyville lähes kaikista opiston majoitustiloista.

Kaunis järvimaisema avautuu näkyville lähes kaikista opiston majoitustiloista.

Ranuan kr. kansanopistossa opiskelet lähellä sekä luontoa että palveluita. Opisto sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla Ranuanjärven rannalla, noin 2 km kuntakeskuksesta pohjoiseen. Katso sijainti kartalta.

Ranualle on hyvät liikenneyhteydet ympäröivistä kaupunkikeskuksista. Linja-autovuoroja näihin on päivittäin useita. Lähimmät rautatieasemat ja lentokentät ovat Rovaniemellä ja Oulussa.

Ranuan luonto on moni-ilmeinen. Suoalueet tekevät Ranuasta tunnetun hillapitäjän. Ranuan lounais-osaan ulottuu laaja Litokaira, joka on suurin luonnontilassa säilynyt napapiirin eteläpuolinen aapasuokokonaisuus.

Ranualla matkailullisesti tärkeä alue on Simojärvi ja Simojoen luonnontilainen jokireitti, joka kuuluu Natura 2000 luonnonsuojeluverkostoon. Simojärven ympäristö on jylhää kumpuilevaa erämaata. Keskustaajaman tuntumassa on Ranuan eläinpuisto, jossa pääsee tutustumaan pohjoisen alueen eläimistöön luonnollisessa ympäristössään.

Monet tuntevat Ranuan eläinpuistosta. Eläinpuisto on opistolaisille vakiovierailukohde.

Monet tuntevat Ranuan eläinpuistosta. Eläinpuisto on opistolaisille vakiovierailukohde.

Ranuan kuntakeskuksesta löytyvät palvelut, joita perusoppijakson opiskelijana tai kurssilaisena tarvitset. Päivittäistavaramyymälöiden lisäksi on joitakin erikoisliikkeitä: kukkakaupat sekä vaatetus- ja harrastusvälineliikkeet. Matkahuolto, posti, pankit ja huoltoasemat täydentävät palveluvalikoimaa.

 

_____________________________________________________________________________________________

Ranuan seurakunta               Ranuan eläinpuisto               Ranuan kunta

Comments are closed.